dijous, 4 de juliol del 2013

Treballant la terra

Els gairebé 6 jornals de terra que envolten la masia tenen un protagonisme no menys important en el desenvolupament dels nostres projectes. El lleure, però sobretot l'aprofitament agrícola i ramader, són les funcions que poc a poc s'han anat perfilant.

L'espai de pastura dels rucs ofereix un paisatge de devesa sota les oliveres i garrofers

Una part important correspon a la zona de pastura dels rucs. És l'àrea d'oliveres i garrofers de la finca, on s'han realitzat treballs de millora amb la instal·lació d'un sistema de reg per aspersió, la sembra de llavors d'espècies pel foment de pastures, i treballs de conservació de pastures consistents en el desbrossat periòdic de les males herbes.

A l'ombra de l'olivera, els millors moments de descans


Una altra part és la que està dedicada al lleure i de suport als serveis de la masia. Espais de gespa natural, arbrats d'espècies autòctones, i per a l'estacionament de vehicles.

Un sector dedicat a la producció de farratges pels animals, en concret alfals, i la resta de finca que té un aprofitament agrícola.

Alfals segat a punt per a ser recollit

El projecte de producció agrícola és el que ara comença a prendre forma. Es va iniciar fa uns anys amb la plantació d'arbres fruiters (cirerers, pruneres, arbecoquers, nesproners, pomeres, etc.) i la creació del primer hortet per a consum propi. Actualment, l'horta ha ocupat una part important de la finca, i com exposarem més endavant, tenim la intenció de començar a produir per a poder comercialitzar les nostres verdures i hortalitzes.

El nostre primer hort, verdures fresques per a casa

 

Els arbres fruiters, després d'un temps de creixement i adaptació, ja comencen a produir fruita


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada