dimarts, 2 de juliol del 2013

Recuperant la masia

L'any 2008 varem iniciar les obres de restauració i recuperació de l'edifici, tasques que no van ser fàcils perquè l'estat de conservació de les estructures i cobertes era bastant deficient, en tant que feia molts anys que no s'hi havien fet treballs de conservació.


El principal repte era recuperar l'habitabilitat de la masia però sense perdre de l'essència de la construcció i la seva història. L'elecció dels materials i tècniques constructives foren la principal preocupació, i alhora una dificultat afegida en l'execució. Per aquests motius, la fusta fou el material escollit per a reproduir les estructures principals de l'edificació: cobertes i forjats.




La primera fase dels treballs fou l'enderroc de tots aquells elements que s'havien de reconstruir, i entre aquests i més importants, les cobertes. Enderrocant però alhora conservant tots aquells materials (teules, fustes, paviments, etc.) que després ens serien d'utilitat. Un cop les cobertes reconstruïdes, amb una combinació de tècniques constructives antigues i modernes, el següent pas va ser la consolidació i reparació dels forjats interiors. Finalment, instal·lacions i petits detalls decoratius.

 

 

 

 









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada